Günmak A.Ş.

Türkiye’nin lider esnek ambalaj üreticisi olan Bak Ambalaj, 1973 yılından bu yana, güçlü sermaye yapısı, 400’ü aşkın tecrübeli ve dinamik çalışanı, yenilikçi uygulamaları ile gıda sektörü (cips, çerez, bisküvi, çikolata ambalajları) başta olmak üzere, çeşitli sektörlere baskılı, baskısız ve laminasyonlu flexible ambalaj üretmektedir.

 

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde, 4 ayrı tesiste faaliyetlerini sürdüren firma, üretiminin %80’ini özellikle Batı Avrupa ülkelerine ihraç ederek, ülkemizin ihracatına önemli katkı sağlıyor. İzmir’deki üretim tesisleri, Avrupa ve ABD’deki depoları ile dünyanın her yerine çok hızlı sevkiyat yapabiliyor. Kalite ve verimlilik ilkeleri, kurumsallaşmaya ve markalaşmaya verdiği önem ve müşteri taleplerini ön planda tutan yaklaşımı ile sektöründe bir dünya markası olma yolunda hızla ilerliyor.

 

Başlıca üretim prosesleri baskı, laminasyon, dilme ve sarım olmakla birlikte, perforasyon, mat lak, soğuk tutkal uygulamaları, yüksek bariyer kombinasyonları gibi çok çeşitli özel prosesleri de gerçekleştiren Bak Ambalaj; Dopag dozaj ünitelerini uzun yıllardır üretim proseslerinde kullanıyor. 2013 yılı başlarında yüksek kapasiteli makineler ile yüksek verimlilikte üretim gerçekleştirme hedefi koyduklarını belirten Bak Ambalaj Üretim Bölüm Yöneticisi Sn. Atila Özyeğen, hedefi gerçekleştirmek için laminasyon prosesinin otomatikleştirilmesi gereğinin ortaya çıktığını ve Dopag Lado- Mix dozaj ünitelerinin bu ihtiyacı karşıladığını söyledi.

 

Bak Ambalaj’da gerçekleştirilen laminasyon projesinde; hem tutkal karışımı, hem de eklenecek solvent, sistemin hafızasına reçete olarak giriliyor. Dopag Lado-Mix tutkalı otomatik olarak 200 kg.lık varillerden pompalayarak, karıştırıyor ve belirlenen oranda solventi bu karışıma ekleyerek, laminasyon makinesine gönderiyor. Tüketim hızına bağlı olarak, haznedeki karışım miktarı azaldıkça, yenisini hazırlayıp makineye tekrar pompalıyor. Daha önce operatörlerin 25’er kg.lık kovalarda hazırlayıp, elle döktükleri, çok zahmetli bir işlemi içeren proses artık tamamen otomatik olarak işliyor.

 

“Yatırımı gerçekleştirdikten sonra elde ettiğimiz sonuçlar, Dopag Lado-Mix dozaj ünitesini seçmemizin ne kadar doğru bir karar olduğunun göstergesidir”, diyen Bak Ambalaj Üretim Bölüm Yöneticisi Sn. Atila Özyeğen, Günmak A.Ş.’nin temsilciliğini yaptığı makinelere servis desteği vermesinin bu seçimi yapmalarında önemli bir etken olduğunu da sözlerine ekliyor.

Solventli Laminasyon Dozajı

Flexible ambalaj sektöründe, iki komponentli tutkalın otomatik karışım ve dozajı uygulamasında; Dopag Lado-Mix Dozaj Üniteleri kullanılmıştır.

Kawasaki Endüstriyel Robotlar : “Üretimin İş Bilen Teknik Elemanları"

 

KAWASAKI ROBOT,  1969 yılında Japonya’da ilk endüstriyel robot üretimini gerçekleştiren ve endüstriyel robot otomasyonunda 40 yılı aşkın tecrübesiyle, çeşitli sektörlere geniş  yelpazede robot uygulamaları sunan öncü bir firmadır.

 

Bugün, dünyanın önde gelen, 100'den fazla endüstriyel ve teknoloji şirketinden oluşan Kawasaki Heavy Industries (KHI) Grup’un bir kolu olan KAWASAKI ROBOT, üretimin her alanında ihtiyaç duyulan endüstriyel robotları üretmektedir.

 

KAWASAKI ROBOT’un uzmanlığı, spot (punta) ve ark kaynağı, boyama, contalama, yapıştırma, taşıma, montaj, paletleme, gaz altı kaynağı, paketleme, yükleme ve boşaltma, çapak alma, taşlama/ zımparalama, parlatma, yıkama, makineye parça taşıma (machine tending), prese parça taşıma (pres tending) ve temiz oda uygulamalarıdır.

 

KAWASAKI; 3 kg. ila 700 kg. kapasiteli, kapsamlı bir endüstriyel robot ürün yelpazesi sunmaktadır.

Kawasaki BX – R – F – K – M – Z – FD/RD/ZD/MD serisi robotlar;

 

■ Güvenilir

■ Yüksek kaliteli

■ Yüksek verimlilikte çalışan

■ İşletme maliyeti düşük

■ Daha az servis ve yedek parça gereksinimi olan

■ Japon teknolojisine sahip

■ Son kullanıcıların özel ihtiyaçlarını karşılayan çok yönlü robotlardır.

Yalın, kolaylıkla anlaşılabilir bir programlama diline sahip olan KAWASAKI ROBOT’lar kısaca “operatör dostu” olarak tanımlanır.

Ülkemizde de 700’den fazla KAWASAKI ROBOT çeşitli sektörlerde ve farklı uygulamalarda kullanılmaktadır.

 

Hangi Kawasaki Robot’un sizin işinize uygun olduğunu öğrenmek ister misiniz?

Şirketlerin yarışacağı İstanbul Corporate Games’te hakem koltuğunda bizden biri…

 

Her yıl Japonya, Singapur, Yeni Zelanda, Hindistan, Yunanistan, Yeni Gine ve Nijerya gibi birçok ülkede düzenlenen Dünya Şirket Oyunları (World Corporate Games) fikri, ilk olarak 1985 yılında Dr. Mauuren Johnston tarafından geliştirilmiştir.

 

2003 yılından bu yana İstanbul Corporate Games adıyla Türkiye’de de düzenlenen yarışma; çalışma hayatına dahil olmuş bireyler veya şirketlerin çalışanlarından oluşturdukları takımlar ile katıldıkları ve 15 farklı spor branşını içeren bir organizasyondur.  6 – 8 Eylül 2013 tarihinde, 9 farklı mekanda gerçekleştirilen ve Turkcell’in sponsor olduğu bu etkinliklere, 146 şirketten, yaklaşık 5.000 çalışan katıldı.

 

Bu yıl 23-24-25 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleşecek yarışmalarda, her yıl olduğu gibi bu sene de, firmamız çalışanlarından Esat Danzili “Plaj Voleybolü 4’lü” branşında koordinatör/hakem olarak yerini alacak.

Esat Bey’le hakemlik ve kurumsal yarışlar hakkında bir söyleşi yaptık.

 

Günmak A.Ş.’de “Bağlantı Elemanları Departmanı”nda satış temsilcisi olarak çalışan Esat Danzili, 1974 Kadıköy- İstanbul doğumlu. 1998 yılında Marmara Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesi/ Makine - Konstrüksiyon bölümünden mezun olmuş ve aynı yıl Erzincan'ın bir köyünde öğretmenlik yapmıştır. Evli ve iki çocuk babası olan Esat Danzili, 2000 yılından bu yana Günmak’ta çalışıyor.

 

Üniversite’nin voleybol takımında oynarken, şenlikler kapsamında kampüste düzenlenen üniversiteler arası Türkiye Şampiyonası’nda voleybol hakemleriyle tanışmış, ardından üniversitede açılan hakemlik kursuna kayıt olmuş.  1995 yılının sonunda kursu birincilikle bitirip, hakemliğe ilk adımını atmış. 1995-1996 voleybol sezonundan beri faal olarak voleybol hakemliği yapıyor. 2000 senesinde ise Ulusal Hakemlik kokartını takarak, Türkiye Voleybol Lig’inde “üst klasman hakem” olmuş ve hobisini profesyonelliğe dönüştürmüş.

 

Voleybol Federasyonu Merkez Hakem Komitesi ve İstanbul İl Hakem Komisyonu’nun görevlendirdiği, Türkiye Voleybol Turnuvaları Finalleri, Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası (2009),  Yıldız Erkekler Balkan Şampiyonası (2011) gibi ulusal ve uluslararası etkinliklerde hakemlik yapmış. 2004 yılından bu yana ise İstanbul Corporate Games’te, “Plaj Voleybolü 4’lü” branşında koordinatör/hakem olarak çalışıyor.

 

İstanbul Corporate Games, isteyen her şirketin başvurabileceği, şirketler arası bir yarışma. Hafta sonunu sporla geçirmek isteyen şirket çalışanları için de güzel bir alternatif oluşturuyor. Katılımcıların ve/veya takımların profesyonel olması gerekmiyor. Takım oyunlarının yanı sıra bireysel oyunları da içeriyor. Yarışma sonunda kazanan şirketler,  dünya şirket oyunlarına katılmaya hak kazanıyor.

İstanbul Corporate Games, aynı zamanda çalıştığınız firmalarla iş dışında karşılaşmanızı da sağlıyor. Yani her an karşınıza bir satın almacı, rakibiniz olarak çıkabilir. Aman dikkat !

 

Esat Bey’in hakemlik yaptığı yarışlarda da karşısına çalıştığımız firmalardan bazıları çıkmış. “Böyle bir durumda yapılacak en doğru şey, hakemliğin olmazsa olmazı adaletli ve tarafsız olmaktır. Çünkü hakemlik en başta adil olmayı gerektirir” diyor. Hakemliğin kendisine tarafsızlık, kararlılık, dakiklik (zaman planlaması) kazandırdığını söylüyor.  Ardından da geniş bir sosyal çevre sağladığını ekliyor. Bu hobiyi merak edenler için: 30 yaşını aşmamış herkes, voleybol hakemlik kurslarına katılıp, başarıyla tamamladıktan sonra hakem olabiliyorlar. Kurslar bulunduğunuz ildeki hakem ihtiyacına göre açılıyor ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nce koordine ediliyor.

 

Üniversite yıllarında başlamış bir hobi. Şimdi iş dışındaki zamanının neredeyse tamamını alıyor. Fakat hakemliği seviyor ve sağlığı izin verdiği müddetçe hakemlik yapacağını, hatta ileride hakem gözlemcisi olarak voleybolun ve sporun içinde olmaya devam etmek istediğini söylüyor.

Biz de Günmak A.Ş. olarak kendisine bu güzel söyleşi için teşekkür ediyor, sporu ve sporcuyu destekliyoruz.

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi…

 “Sağlam Kafa, Sağlam Vücutta Bulunur.”

Bunu biliyor muydunuz?

 

Bir Steven Spielberg yapımı olan,  başrolünü Tom Cruise’un oynadığı, Minority Report (Azınlık Raporu, 2002) filminin bir sahnesinde 13 adet Kawasaki Robot’un yer aldığını biliyor muydunuz?

 

Amerikalı sinema yönetmeni, yapımcı ve senarist Steven Allan Spielberg’in, Philip K. Dick’in romanından uyarlayarak, beyaz perdeye aktardığı Minority Report (Azınlık Raporu) filminde 1 adet Kawasaki UX150 Serisi Robot ile 12 adet Kawasaki Z Serisi Robot yer almıştır.

Roger Ebert’in 2002’nin en iyi filmi olarak nitelendirdiği bilimkurgu, geleceğin Amerika’sında geçiyor.

 

Senaryosu, başarılı oyuncu kadrosu ve güçlü efektleri ile izleyicinin beğenisini kazanmış ve gişede 300 milyon dolar hasılat yapmış olan filmi henüz izlemediyseniz eğer, izlemenizi tavsiye ederiz.

GÜNMAK ENDÜSTRİYEL ALET POMPA VE OTOMASYON SİSTEMLERİ SAN. VE TİC. A.Ş.

Merkez: Toros Cad. No:78  (34846) Maltepe / İSTANBUL Telefon: (0216) 370 76 76  Faks: (0216) 370 46 50  info@gunmak.com.tr

Ege Bölge Ofisi: Ankara Caddesi No:199  (35100) Bornova / İZMİR Telefon: (0232) 344 19 00  Faks: (0232) 343 19 93  ege@gunmak.com.tr

1.Sayı Mayıs.2014

Think Flexible…

 

Esnek ambalaj sektöründe, dünya markası olma yolunda hızla ilerleyen Bak Ambalaj, kaliteli ambalajın vazgeçilmez kriteri olan çift komponentli tutkalın hatasız karışımı ve dozajı için Dopag Lado-Mix solventli laminasyon dozaj ünitelerini tercih ediyor.

 

Yüksek performanslı, hatasız ve güvenilir ambalaj üretimi sağlayan Dopag Lado-Mix dozaj üniteleri, iki komponentli tutkalın karışımını otomatik bir şekilde yaparak, hem laminasyon kalitesini arttırıyor hem de operatörün manuel uygulamalarda kaybettiği zamandan tasarruf sağlıyor.

 

Dopag Lado-Mix’in, Bak Ambalaj’da üretim verimliliğinin artırılmasında ve yalın üretim felsefesine uygun bir proses akış sisteminin oluşturulmasında önemli katkılar sağladığını belirten Bak Ambalaj Üretim Bölüm Yöneticisi Sn. Atila Özyeğen ile görüştük.