Günmak A.Ş.

Karşımıza çıkan olumsuzlukları sizlere hizmet etme gayemiz, çalışma azmimiz ve başaracağımıza olan inancımızla aştık.

Ürün ve hizmet tedariki sürecinde, müşteri odaklılık ve sürekli iyileştirmeye dayalı çalışma anlayışını kendimize ilke edindik.

‘İnsanların söyledikleri bir gün unutulsa da, hissettirdikleri unutulmazmış’ derler. Bu sebeple kurduğumuz tüm iş ilişkilerimizi, güvene dayalı ve uzun soluklu olarak inşa etmeye çalıştık.

Bizleri sadece bir ürünü satana kadar değil, sonrasında da karşınızda bulabilmenizi önemsedik.

Şimdi geldiğimiz noktada, ülkemiz ve şirketimiz adına, sizlerden aldığımız güçle, yarınlara daha da umutla bakıyor ve 30. yılımıza sizlerle birlikte ulaşmaktan gurur duyuyoruz.

Tüm bu süreçte emeği ve enerjisi ile aynı hedefe, bizimle birlikte yürüyen tüm çalışanlarımıza ve GÜNMAK A.Ş. olarak bize inanan siz değerli müşterilerimize teşekkürü bir borç biliriz.

İnanıyoruz ki, daha nice yıllara sizlerle birlikte üreterek ve birlikte değer yaratarak ulaşacağız.

 

En derin saygı ve sevgilerimle,

 

İbrahim GÜNER

GÜNMAK A.Ş.

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Billur Tuz: Bitmiş Ürün Robotik Paletleme Hatları Projesi

 

Raflama sistemlerinin üretimi konusunda hizmet veren entegratörümüz Pektaş İstifleme ve Türkiye temsilcisi olduğumuz Kawasaki Robotlar ile gıda sektörüne yönelik “Bitmiş Ürün Robotik Paletleme Hatları Projesi’ni hayata geçirdik.

Proje sonunda ortaya merkezi ve tek bir kontrol bilgisayarından tüm üretim süreçleri, robot performansları ve malzeme akış karakteristiklerinin takip edildiği oldukça entegre bir sistem çıktı.

Her geçen gün artan talebiyle endüstriyel robotlar birçok sektördeki üretim hatlarında yer alıyor. Bu hatlarda robotik otomasyonun tercih edildiği en önemli uygulama alanlarından biri ise robotlarla birlikte çalışan paletleme sistemleri.

1980 yılından bu yana İstanbul’da raflama sistemleri üretimi yapan ve her türlü depolama ihtiyacına cevap verecek bilgi, birikim ve ürün çeşitliliğine sahip olan Pektaş, gelişen dünya teknolojisini yakından takip ederek, ürünlerine yenilerini ilave etmektedir.

2013 yılında başladıkları yeniden yapılanma ve modernizasyon çalışmalarını sürdüren, gıda sektörünün bilinen markalarından biri olan Billur Tuz da, paketleme hatlarında gerçekleştirdiği otomasyon yatırımlarının son halkası olan ‘Bitmiş Ürün Robotik Paletleme Hatları’ projesinde, Pektaş İstifleme Firması ile çalışma kararı aldı.

Mevcut sistemde, kurulu üretim hatlarının son noktalarında paletleme operasyonları el ile yapılmakta iken, kurulumu ve devreye alması yeni tamamlanan robotik paletleme hatları Billur Tuz’un dahili lojistik sürecine eklendi.

Hat üzerinde 3 adet Kawasaki Paletleme Robotu’nun kullanıldığı projenin detayları için Pektaş İstifleme Genel Müdürü Sayın Korkut Pektaş ile görüştük.

Ürün gruplarınız arasında bulunan ‘Robot Depo Sistemleri’ konusunda Kawasaki Robot markası ile sistem entagratörü olarak çalışıyorsunuz. Billur Tuz Firması’nda Kawasaki Robotlar ile gerçekleştirdiğiniz ‘Bitmiş Ürün Robotik Paletleme Hattı Projesi’ hakkında bilgi verir misiniz?

Proje, üç adet Kawasaki robot kullanılarak, dört adet koli çıkış hattından gelen ürünler paletlerin üzerine dizilmekte ve paletlemesi tamamlanan ürünler otomatik kontrollü bir palet taşıma aracı ile depo bölgesine nakil edilmektedir.

Gerek üretim sahasında daha az yer işgal etmek, gerekse ilk yatırım maliyetini düşürmek adına bitmiş paletlerin hattan tahliye edilmesini projeye özel olarak tasarlanan otomatik kontrollü bir araç ile yapmayı tercih ettik.

Sistemin bütünü aslen bağımsız çalışan üç adet Kawasaki Robot ve palet dolum istasyonlarını kapsayan robotlu paletleme hücrelerinden oluşuyor ve tüm sistem entegre bir şekilde çalışıyor.

Hatta kaç tip ürün paletleniyor?

Hem koli hem de çuval olmak üzere 2 farklı tip ürün paletleniyor.

Projede, Kawasaki Robotlar’ın hangi serilerini tercih ettiniz?

Koli tipi ürünleri taşıyan ve paletleyen robotlar için tercihimiz RS50N serisi Kawasaki Robotlar olurken, 10/25/50 kg. ağırlıklarındaki çuvallı ürünler için Kawasaki ZD130 model Paletleme Robotlarını tercih ettik.

RS50N ve ZD130 serilerinin özellik ve performansları size ne gibi fayda sağladı?

RS50N 6 eksenli robotlar ile çok dar ve oldukça etkin kullanılmış bir kurulum sahasında çok dinamik yörünge hareketlerini yapabildik. Bu sayede sahada kurulu diğer sistemlerin yerlerini değiştirmeden mevcut hatların bitim noktasına robotik paletleme hattını başarıyla entegre edebildik. RS50N Kawasaki Robotlar, gerek hız gerekse uzun vadeli performans olarak bizi oldukça mutlu etti.

Kawasaki ZD130 modeli paletleme robotları ise, gerek tek bir gripper ile üç farklı ürününün elleçlenmesi, gerekse ürünlerin değişim durumlarına adaptasyonun sağlanması konusunda oldukça başarılı sonuçlar verdi.

Sistemin dört adet giriş noktasından ikisi tek bir robota malzeme besliyor ve bu noktada kurulu RS50N, Pektaş olarak geliştirdiğimiz optimizasyon yazılımı ile hatlardan gelen malzeme sıklığına göre çalışma temposunu değiştirerek çalışıyor.

Daha yoğun malzeme akışı olan hattan daha sık alım yaparak iki hatta tek bir noktadan hizmet ediyor. Bu noktada bizim geliştirdiğimiz optimizasyon algoritmasının önemi oldukça fazla olsa da sık olarak çalışma yönünü değiştirme noktasında robotun kinematik becerileri oldukça tatmin edici.

Sizin eklemek istedikleriniz...

Nihai olarak özetle şunu söyleyebiliriz; oldukça sınırlı bir alan içerisinde ayrı malzeme besleme noktasında kurduğumuz üç adet Kawasaki Robot ve bir adet otomatik araba ile çok sağlıklı çalışan bir sistem inşa ettik. Yer kullanımı ve bu yerdeki robot kabiliyetlerini sonuna kadar kullandık.

Proje sonunda ortaya merkezi ve tek bir kontrol bilgisayarından tüm üretim süreçleri, robot performansları ve malzeme akış karakteristiklerinin takip edildiği oldukça entegre bir sistem çıktı.

Hayal gücü  Kawasaki teknolojisi ile tanışırsa...

 

Dünyaca ünlü Numbers No:Z ve Kawasaki Robotlar tarafından gerçekleştirilmiş, insanlar ve robotlar arasında uyumlu hale getirilmiş hareketlerden oluşan harika bir mühendislik koreografisi.

Keyifli seyirler...

Kawasaki’nin Yeni Robot Serileri İle Tanıştınız Mı?

 

Kawasaki duAro Çift Kollu Robotlar

Haziran 2015 yılında Kawasaki, “duAro” adındaki yeni bir endüstriyel robotu tanıttı.

Çift kollu yatay eksenli robot kısa çevrim süresi ile sık değişen ürün hatlarında uygulanabilecek esnekliğe sahiptir.

Hiçbir güvenlik bariyerine ihtiyaç duymadan insanlarla birlikte aynı ortamda çalışabilecek şekilde tasarlanmış çift kollu duAro robotlar, küçük taban alanı ve uygun fiyat etiketi ile küçük ve orta ölçekli işletmelere robotlu uygulamaların yolunu açıyor.

Tıp ve Eczacılık Robotları

Kawasaki’nin yeni yüksek hızlı MS005N ve MC004N serisi robotları, sağlık sektöründeki üretim ekipmanlarının sahip olması gereken hassasiyet, tutarlılık ve temizlik özellikleri için özel olarak tasarlanmıştır.

Sahip oldukları özellikler bu robotları, sağlık sektöründeki montaj, dozajlama, denetim ve malzeme taşıma uygulamaları gibi çok çeşitli kullanım alanları için ideal kılıyor.

Yeni Yüksek Hızlı Paletleme Robotları

Endüstri lideri çalışma aralığı ve güvenilirliği ile Kawasaki’nin yüksek hızlı paletleme robotları, şirketlere üretim hattı verimliliğinin arttırılması konusunda yardım ediyor.

CP180L/CP300L model robotlar, 50 kg. yük kapasitesine sahip ZD serisi benzer paletleme robotlarının üzerinde geliştirilmiş, yeni yüksek hızlı paletleme robotlarıdır.

CP500L modeli ise, mevcut MD serisindeki eşdeğerlerinden %38 daha hafif bir gövdeye sahiptir. Bu yeni seri paletleme robotları, endüstrideki 500 kg. yük kapasiteli robotlar arasında en hızlı çıktıya sahiptir.

Yeni Ark Kaynak Robotları

Kawasaki’nin sofistike ark kaynak robotları kurulduğu andan itibaren yetenekli bir operatörün potansiyelini göstermektedir.

11-14 Şubat 2016 tarihleri arasında, Tüyap / İstanbul’da gerçekleşen WIN 2016 Fuarı, Robotics Özel Bölümü’nde Günmak A.Ş. olarak yer aldık.

Hannover Messe ve ENOSAD (Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği) işbirliği ile birlikte düzenlenen Robotics Özel Bölümü’nde, firmaların robotik uygulamalarının yanı sıra ürünleri ve çözümleri ile ilgili  sunumları da yer almıştır.

Türkiye temsilciliğini yaptığımız, Kawasaki Robot ve Hilger u.Kern/Dopag Grup’a ait dozaj ünitesi ile birlikte oluşturulan, “Otomobil Farı Üzerine Robotik Dozaj Uygulaması” ziyaretçilere tanıtılmıştır.

Fuarla eş zamanlı olarak gerçekleştirilen forum alanında, otomasyon mühendislerimiz tarafından, Kawasaki Robotlar’ın yeni robot modelleri, yakın gelecekteki robot vizyonları ve Kawasaki Robot
Cubic-S Güvenlik Modülü yazılımı hakkında sunumlar yapılmıştır.

Standımızı ziyaret ederek, bizlerle birlikte olan mevcut ve yeni tüm müşterilerimize teşekkür ederiz.

Bunu biliyor muydunuz?

 

Gelecekte sağlığımız Medikal Robotlara emanet...

Bir bilim kurgu sahnesi değil... Yakın gelecek için atılmış gerçek bir adım ile medikal robotlar ameliyatlarda, doktorların ve hemşirelerin hemen yanı başında yer alacaklar.

Dünyanın önde gelen 100’den fazla endüstriyel ve teknoloji şirketinden oluşan ve Kawasaki Robotlar ile robotik sektöründeki uzmanlığını kanıtlamış Kawasaki Heavy Industries (KHI) Şirketi, 2013 yılında tıp sektöründe uzman, test & tanı teknolojileri üreticisi Sysmex firmasıyla ortak olarak Medicaroid firmasını kurmuştur.

Medicaroid  ismi, Medical ve Android kelimelerinden türetilerek oluşturulmuştur.

Kobe-Japonya Biyomedikal İnovasyon Kümelenmesi baz alınarak oluşturulan Medicaroid Şirketi’nde; tıp sektörü, şirketler, araştırma ve hükümet toplulukları ile geniş işbirliği içinde açık bir platform geliştirme yoluyla, tıbbi toplumun ihtiyaçlarının karşılanması ve tanımlanması amaçlanmaktadır.

Şirket 2013 yılından beri, tıp sektörünün geleceği olarak gösterilen medikal robotların, cerrahi operasyonları bile doktor ve hemşirelerle birlikte yapabilmesine olanak sağlayacak AR-GE faaliyetlerini yürütmektedir.

Uçaklar, uydular, LNG ve LPG gemileri, denizaltılar, metro, kurşun tren gibi demiryolu araçları, gaz türbinleri, biyokütle santralleri, enerji tesisleri kurulumu yanı sıra mühendislik alanında kanıtlanmış tecrübesi ile sanayi tesisleri, çevre koruma tesisleri, endüstriyel robotlar ve ekipmanlar, inşaat makineleri ve çelik yapılar konusunda üretim yapan Kawasaki Heavy Industries Şirketi, tıp alanında da lider firmalardan olma yolunda büyük bir adım atmıştır.

5.Sayı Mart 2016

Başkanın 30. Yıl Mesajı...

Küçük bir umutla başladı her şey...

 

Değerli Müşterilerimiz,

Teknolojik gelişmelerin paralelinde, sektörün ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayarak, müşterilerinin PROBLEM ÇÖZÜCÜ ortağı olmayı kendisine misyon edinmiş GÜNMAK A.Ş, 1986 yılında kurulmuştur.

GÜNMAK’ı kurduğumuzda ilk temsilciliğimiz ARO Pompalardı. İlerleyen yıllarda, robot ve robotik sistemler, montaj otomasyonu, dozaj sistemleri, püskürtme ve yüzey kaplama sistemleri, bağlantı elemanları, endüstriyel aletler gibi üretim süreçlerinde kullanılan, birbirini tamamlayan, birçok yeni ürünü bünyemize kattık. 2016 yılı itibariyle 15 yabancı markanın Türkiye Temsilciliğini yapmaktayız.

Türk İmalat Sektörüne kaliteli ve teknolojik ürünler sunma düşüncesi ile çıktığımız  yolculukta, karşılaştığımız güçlükler de oldu.