Günmak A.Ş.

Eylül 2020

Krautzberger Püskürtme Tabancaları ile Endüstriyel Kek Kalıpları ve Tavalarının

Otomatik Olarak Yağlanması

Püskürtme teknolojileri konusundaki 100 yılı aşkın tecrübesiyle Krautzberger;

M10, A10, A16 ve M18 serisi otomatik püskürtme tabancaları ve özel sprey nozulları endüstriyel kek kalıpları ve tavalarının otomatik yağlanması işlemi için idealdir.

Krautzberger Otomatik Püskürtme Tabancaları

M10 - A10 - A16 - M18 Serileri

Krautzberger Otomatik Püskürtme Sistemlerinin Avantajları

Kek Kalıbının Eşit Miktarda Yağlanması İle

Artan Ürün Kalitesi

Fazla yağlanan kalıplarda aşırı yağ birikimi ürün kalitesini olumsuz etkiler.

Kek Kalıplarının Temizlik Süresinde Azalma

Fazla yağlanan kalıplarda, kalıpların temizlenme süresi uzarken, otomatik püskürtme sistemi ile yeterli miktarda püskürtülen yağ ile temizlik süresinde azalma sağlanır.

 

İstenilen Ürün Şekline Ulaşmada Kolaylık,

Ürün Firesinin Azalması

Az yağlanan kalıplarda kek tava içine yapışarak, çıkarılması esnasında ürün şeklinde bozulma ve fireye sebep olabilmektedir.

Otomatik püskürtme sisteminde yeterli miktarda yağ kullanımı ile istenen ürün şekline firesiz ulaşılabilmektedir.

Kompak Tasarım İle Küçük Alanlarda Bile Daha Çok
Püskürtme Tabancası Montajı

Krautzberger püskürtme tabancaları tasarımları ve boyutları nedeniyle
standart otomatik püskürtme tabancalarının kullanılamadığı yerlerde kullanılabilir.
Çok küçük bir alana birkaç püskürtme tabancasının monte edilmesi
gereken yarı otomatik veya tam otomatik sistemlere kurulum için
özellikle uygundur.

Pnömatik Kontrol Sistemi ve

Dahili Ön Hava Kontrolü

Basınçlı hava tahrikli kontrol pistonu önce püskürtme havası valfini ve

ardından kısa bir süre sonra tabancanın malzeme nozulunu açar.

Kapatma sırasında, malzeme nozulu ve ardından püskürtme havası valfi kapatılır. Bu kontrol prosedürü tabancanın daha hızlı çalışmasını sağlar ve malzeme nozulunun damlamasını önler.

Çıkarılabilir Paslanmaz Çelik Başlık Bölümü

 

Tabancanın kafa bölümü ve ara parçası paslanmaz çelikten

yapılmıştır, istek üzerine anodize alüminyum olarak da mevcuttur. Çıkarılabilir başlık bölümünde malzeme

contalarına kolayca erişilebilir.

Krauztberger Özel Püskürtme Nozulları Rotary (Döner) Jet

Özellikle bazı kalıpların derin olması sebebiyle uygulamaya özel sprey nozulları kullanılmaktadır;

√ Döner bir hareket yüksek oranda “girdaplı” bir püskürtme jeti üretir.

√ Zor iş parçası geometrileri için idealdir.  (Açısal bölümler etrafındaki eğriler vb.)

√ Maddeleri atomize etmenin zor olduğu durumlarda kullanılır.

Kalıp yüzeylerine yağın homojen dağıtımında  döner (rotary) nozullar kullanarak siz de yağ sarfiyatını azaltabilirsiniz.

Endüstriyel Keklere Kimin Eli Değiyor?

Fırından ilk çıktığında kokusu ile herkesi büyüleyen enfes kekler dediğimde, aklınıza ilk olarak, annenizin pişirdiği kekler geldi, öyle değil mi?

Sebebi basit; anne sevgisi ve anne elinin değmiş olması, ev yapımı keklere lezzet katıyor.


Ya, endüstriyel kekler ?
Onlara kimin eli değiyor ?

 

Fabrika ortamında üretilen endüstriyel kekler, bir diğer deyişle hazır kekler, sağladığı pratiklik, ihtiyaç anında kolay ulaşılabilmesinin yanı sıra çok sayıda farklı lezzet ve görünümleri sebebiyle talep ediliyor.

 

Endüstriyel kek üretimi, sadece un, yağ, su, süt, şeker, kabartma tozu ve yumurtanın uygun bileşimini değil çok daha fazlasını gerektiriyor.

 

Çeşitli tatlandırıcılar ve koruyucuların da eklendiği kek üretiminde, malzemelerin yapısı, fonksiyonu, hamurun doğru karışımı, kekin nemini kaybetmeden doğru sıcaklıkta pişirilmesi, soğutma işlemleri, formunun bozulmadan kalıplardan çıkarılması, paketlenmesi gibi tüm süreçlerde uyulması gereken üretim, hijyen prosedürleri ve sıkı standartlar söz konusu.

 

Kaliteli bir kek üretimindeki gerekli kriterleri belirleyen bu prosedür ve standartlara uygun olarak çalışan üreticiler, üretim hatlarında, son teknolojiye sahip ürünlerin kullanılmasını, robotik veya otomasyona dayalı sistemleri tercih ediyor. Kısaca lezzetli ve kaliteli bir endüstriyel keke teknoloji ve otomasyonun eli değiyor…

 

Hamurun doğru karışımını sağlayan karıştırma makineleri, keklerin istenen miktarda kalıplara boşaltılmasını sağlayan enjektör sistemleri, doğru sıcaklık ve nem oranında pişirme sağlayan fırınlar, ürünlerin transferini sağlayan konveyörler, otomatik paketleme sistemleri ve robotik paletleme sistemleri ile tüm üretim sürecinin insan eli değmeden yapılabilmesini mümkün kılıyor.

 

Püskürtme sistemleri konusunda 100 yılı aşkın tecrübeye sahip Alman Krautzberger Otomatik Püskürtme Tabancaları ile endüstriyel kek tava ve kalıplarına gıda yağı püskürtülmesi işlemlerini siz de otomatik olarak yapabilirsiniz.

 

Kek kalıbının eşit olarak yağlanması, kalıpların temizlik süresindeki azalma, istenilen ürün şekline kolayca ulaşılması ve ürün firesinin azalmasını sağlayan Krautzberger Otomatik Püskürtme Tabancaları, Özel Rotary (Döner) Jet ile birlikte kullanıldığında, derin kalıp ve tavalarda bile etkin sonuçlar sağlıyor.

 

Üretim süreçlerinizde daha fazla modernizasyon, robotik ve otomasyon ile daha fazla verimlilik sağlamak isterseniz, bizimle irtibata geçebilirsiniz.

“TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ”

GÜNMAK ENDÜSTRİYEL ALET POMPA VE OTOMASYON SİSTEMLERİ SAN. VE TİC. A.Ş.

www.gunmak.com.tr